فرهنگ و هنر در محورهای دوره های آتی جایزه ملی محیط زیست می تواند جای داشته باشد
رهبر ارکستر بزرگ چکاوک گفت: باید از همه مقوله های هنر برای فرهنگسازی و تنویر افکار عمومی برای حفاظت از محیط زیست استفاده کرد که از مهمترین آنها، هنر موسیقی است.
به گزارش دبیرخانه جایزه ملی محیط زیست، رضا شایسته با اشاره به اینکه موسیقی سنتی ایران، هنری نجیب است که با طبیعت مهربان بوده و حاصل دل و جان عزیزانی بوده که در طبیعت زندگی کرده اند، افزود: در موسیقی ایرانی به کرات، جلوه های زیست محیطی و طبیعی ایران منعکس و با بافت فرهنگی اجتماعی آن اقلیم و جغرافیا تناسب داشته است.
رهبر ارکستر بزرگ چکاوک ادامه داد: طبیعت و محیط زیست بر رفتار و باورهای اجتماعی مردم مناطق مختلف و همچنین موسیقی آنها تاثیرگذار است و می توان مصادیق آن را در موسیقی محلی طوایف مختلف دید و شنید.
وی با بیان اینکه روحیه حساس و لطیف هنرمندان توان مواجه با معضلات زیست محیطی را ندارد، تاکید کرد: با شناختی که از خیلی از این عزیزان دارم، قطعا در انجام بعضی مباحث اعم از حفاظت از حیات وحش، پاکسازی حاشیه رودخانه ها و مصرف بهینه انرژی پیش قدم بوده و هنردوستان را به انجام آنها تشویق می کند.
عضو هیات مدیره کانون مدرسان خانه موسیقی ایران ضمن قدردانی از برگزاری موفق سیزدهمین دوره جایزه ملی محیط زیست،گفت: فرهنگ و هنر نقش عمده ای در فعالیتهای یونسکو به منظور پیشبرد توسعه پایدار ایفا می کند و بی تردید جایزه ملی محیط زیست ایران ظرفیت مهمی برای ارتقا فرهنگ حفاظت از محیط زیست است و یکی از محورهای آن می تواند به هنر و محیط زیست اختصاص یابد.
شایسته به برگزارکنندگان این رویداد پیشنهاد داد که در دوره های آتی یکی از محورهای جایزه ملی محیط زیست را به مقوله هنر اختصاص دهند و علاوه بر هنرمندان موسیقی، از هنرمندان سایر رشته ها اعم از، شعر، نقاشی، تئاتر، سینما و طراحی خواست که در آثارشان موضوعات محیط زیست را بیش از گذشته مورد توجه ویژه قرار دهند چرا که تاثیر گذاری آنها در جامعه بویژه علاقمندان به هنر، غیر قابل انکار است.